NIEUWS

Videoportret John Markus vertoond tijdens Culturele Zondag, thema Niemandsland.
Lees meer...
Editworks maakt wekelijks
Wijktv in Kanaleneiland.
lees meer...

NIEUWS
14 januari 2010
Voor de documentaire POST-MODERN ben ik gevraagd het geluid te doen. Naar verwachting zal de documentaire in voorjaar van 2010 gereed zijn.
De essentie van de documentaire POST-MODERN  ligt in het rustgevende, aandachtige en wezenlijke gevoel van contact dat post bewerkstelligt.

Synopsis

Bij het versturen en ontvangen van persoonlijke post halen we herinneringen op aan anderen en ervaren we elkaars gevoelens op een, weliswaar indirecte, maar
zintuiglijke wijze.

Bovendien kunnen we in direct contact treden met de mensen die ons de post doen toekomen: postbodes, hetgeen het verschijnsel nog socialer maakt. E-mail gebruiken we veelal zakelijk, mobiel bellen is handig, sms'en is praktisch en chatten leuk, maar al deze moderne communicatievormen zijn ook ontzettend vluchtig.

Ze zijn typisch voor onzo multi-task'- maatschappij, waarin we heel veel communiceren, maar in wezen niet zoveel zeggen. Het versturen en ontvangen van een handgeschreven kaart of brief is tegenwoordig vaak een zeldzaam aangename verassing. Deze film wordt dan ook een zoektocht naar waar dat in zit, oftewel: wat is de waarde van een per post verstuurde brief?