Over mij

Sinds 1997 maak ik filmproducties alleen of in samenwerking met anderen.  Dit kan zijn als video editor, regisseur, producent en/of als cameraman.

Mijn passie voor beeld is ontstaan toen ik ooit portretten zag van bijzondere mensen die in de stad leven. Stuk voor stuk pareltjes die mij hebben geïnspireerd om ook zelf films te gaan maken.

Ik ben begonnen als vrijwilliger voor Media West in Utrecht . Daar heb ik mijn eerste filmportretten gemaakt. Daarna heb ik vele opleidingen gevolgd bij Open Studio in Amsterdam waar het vak TV maken heb geleerd: camera, redactie, montage, scenario.

Snel ontdekte ik dat ik een voorliefde heb voor regie en montage.  Ik hou erg van het contact met de mensen vooraf en om daarna te bedenken hoe ik hun verhaal ga vertellen. Hoewel ik ook zelf interviews doe werk ik vaak samen met een interviewer met wie ik samen de vragen bedenk.

Afhankelijk van het budget doe ik zelf het camerawerk of werk ik samen met gespecialiseerde cameramensen en/of geluidsmensen.

De laatste fase is de montage / geluidsnabewerking die ik veelal zelf uitvoer omdat dit erg leuk is. Het opbouwen van een verhaal is een van de leukste facetten van het filmproces omdat je met muziek en de manier hoe je een verhaal structureert heel erg bepaalt of een film leuk is om naar te kijken.

Beeld is bij uitstek een medium om emotie over te brengen en dit is ook wat ik in de meeste films probeer te leggen. Ik krijg vaak terug van mensen dat ze mijn video verhalen menselijk vinden.

Specialisaties

Post-productie
Regie
Cameravoering
Geluid